Dat is Oss

Over Oss
Oss is een werk- en woongebied met uitgebreide recreatiemogelijkheden. De binnenstad is het regionale winkelcentrum voor circa 150.000 mensen in Oss en omgeving. De gemeente is omringd door gevarieerde landschappen en is gelegen aan de bovenste rand van droge zandgronden en lagere vochtige kleiige grond, met de rivier de Maas in de buurt. Er is veel om te bezoeken en te verkennen, zowel in de stad als in de omliggende dorpen.

Natuur
De omgeving biedt veel mogelijkheden om van de natuur te genieten. Natuurgebied Herperduin brengt schoonheid uit het verleden en er is een goede kans dat u oog in oog komt te staan met de wilde Schotse Hooglanders. Aan de andere kant van de stad vindt u de rivier de Maas, waar u aangenaam kunt ontspannen. De vele wandel- en fietspaden zijn in uitstekende staat en staan garant voor een prachtige tocht door de natuur.

Stad
Winkelen, genieten van de terrassen of een gezellig avondje uit. Oss is een stad met een rijke geschiedenis, waar je alles wat je nodig hebt kunt vinden! Alles is dichtbij, van ijssalons en kledingwinkels tot luxe boetieks en souvenirwinkels. Toch behoefte aan grotere steden? U bent in een mum van tijd in Den Bosch en Nijmegen.

Cultuur
Oss biedt diverse mogelijkheden om de kunst en geschiedenis van Oss en de omgeving te verkennen. Bijvoorbeeld door een bezoek aan het Jan Cunen Museum of het Museum van glas- en emaillekunst in Ravenstein. De oude stadskernen van Ravenstein en Megen zijn ook zeker een bezoek waard.

Direct buiten het hotel vindt u Theater De Lievekamp en de bioscoop. Op zoek naar een alternatief programma? Dan is cultureel podium de “Groene Engel” zeker iets voor u!

City to go

Haal onze bekende kwaliteit in huis!